Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
111 online brugere
3321 online annoncer
SælgesKøbes

har glasbiner Flagstang som antennemast.

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  03/12-15 16:17
Henrik Guldborg Jacobsen
Indlæg: 10
hej jeg har en glasfiberflagstang som jeg har tænkt på at bruge som antenne mast til min anton 99 antenne men jeg ville gerne have nogle råd til hvordan jeg bedst fast gøre den jeg havde tænkt mig at sætte et alurør på 3 meter ca en meter i flagstangen så sætte det fast med gemmen gående boldte på kryds f.eks 8 mm
en anden metode er at skære to sliser i flagstanges top og søtte anton 99 i sådan at den holdes på plads med spænde bång og kabel løber indeni

#2  03/12-15 16:38
harald fliege
Indlæg: 1
Svar til #1:

#3  03/12-15 17:50
Erik Simonsen
Indlæg: 92
Svar til #1:
Hej jeg har haft samme opstilling i min flagstang. Jeg tog noget pvc vvs afløbsrør et stykke på ca 20 25 cm skar et kryds ned gennem enden på det
Med en nedstryger bukkede dem ud ved hjælp af en varmepistol .forestil dig et tårn med 4 skrå ben . Husk at bukke enderene på benene ind mod midten igen ellers får du 4 stk modhagere når du skal have den ud igen .
Denne konstruktion gøres fast forneden på antennen .med et spændebånd
Flæk tårnet op således at det kan spændes sammen om bunden med et spændebånd . Toppen fastgøres med en snor du binder om toppen og som skal kunne nå gennem flagstangen. Så trækkes den ind i stangen
Husk feeder . Bindes i toppen klip overskydende snor på med knoppen
Og op med flagstangen .Du kan evt lave to afstandsstykker i pvc rør
Og sætte en på midten af antennen .klasker og larmer den garanteret ikke
I blæsevejr.
God fornøjelse med din skjulte antenne.
Vy 73 De OZ1KVB Erik

----------
Let your fingers talk .
cw is like ft8 but for men !

#4  04/12-15 08:54
Thomas Gosvig
Indlæg: 82
Svar til #1:

Hej Henrik.

I den lokale radioklub har vi brugt ideen fra et helt alm. mast/boom beslag. Altså en plade med hhv. bespænding til masten, og en bespænding til antennen. Normalt udført med U-Clamps som et kryds, hvis det er vandrette antenner, men i dette tilfælde selvfølgelig i "samme retning"
Vi bruger det til at holde en ca. 6 meter alupisk i toppen af en 12M flagstang, til vores 80M GP.

Vi har så valgt at bruge meget kraftige Rørbærer fra industrien, og altså ikke lige dem du bruger til vandrørene hjemme i fyrrummet.

Disse kan fås i næsten alle diametre, og vi bruger så 2 stk. med hhv. mål omkring 75mm og 65 mm, for at tage højde for flagstanges koniske opbygning.
Ved en god placering, spændes der kun minimalt på flagstangens top, og de er næsten selvlåsende, her igen grundet den koniske form af stangen.

En god ide er nok at bruge selvlåsende møtrikker til de rustfrie bolte, der holder rørbærerene på plads på din plade, da det hele har det med at ryste en del oppe i toppen, i voldsomt vejr.
Vi har måtte efterspænde disse bolte et par gange, og har nu indkøbt de helt rigtige bolte og møtrikser, til næste gang vi skal ligge systemet ned.

Hvad du bruger til at spænde din antenne fast til din hjemmegjorte plade med, er jo ikke kritisk, så her kan du nok bruge noget af dit originale monteringssæt til antennen.

Jeg kunne ikke lige i farten finde de helt rigtige rørbærer på nettet, men noget i denne stil. Der er dog intet stålindlæg i vores.
http://www.hydra.dk/store/hydra/da/product/5945 84

Held og lykke,
Thomas/OZ1JTE#5  04/12-15 10:04
Henrik Guldborg Jacobsen
Indlæg: 10
Svar til #3:
Hej erik
Tak for dit svar det skal da prøves
73 HT209

Denne tråd er lukket for nye indlæg