Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
89 online brugere
3316 online annoncer
SælgesKøbes

FUP - eller hvad...?

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  23/06-17 17:12
Jackie Larsen OV1JL
Indlæg: 253
Få timer efter jeg havde oprettet en annonce her på Brugtgrej blev jeg kontaktet af en person ved navn Lily fra Randers. (Engelsktalende). Denne var interesseret i en af mine annoncer. På forespørgsel om hvordan hun ønskede at betale, svarede hun at pengene ville blive sendt direkte til mig, og derefter ville hendes moder afhente varen. Jeg har netop i dag modtaget en check udstedt af en Irsk bank (Ulster Bank). Beløbet på denne check er fire gange større end prisen på varen. Dette syntes jeg virkede underligt. Jeg henvendte mig til min bank, som anbefalede mig ikke at hæve pengene. Jeg har nu skrevet til Lily, at hendes moder er velkommen til stadig at afhente varen og betale for den. Det er muligt at dette er en overreaktion, men hvordan skal jeg ellers forholde mig?

#2  23/06-17 17:15
M.W.Electronic

Indlæg: 112
Svar til #1:
Hej

Dette er set før, så henvender kunden sig og siger at de desværre har udstedt et forkert beløb og beder dig tilbage betale differencen, det viser sig så at checken er dækningsløs. og hvem er så sorteper.......
Returner checken anbefalet

MVH
Peter

Redigeret 23/06-17 17:21
#3  23/06-17 17:15
Hans V. Andersen
Administrator


Indlæg: 1044

#4  23/06-17 17:21
Jackie Larsen OV1JL
Indlæg: 253
Svar til #2:
Netop hvad jeg forestillede mig.

#5  23/06-17 20:08
Peter Andersen
Indlæg: 443
Svar til #1:

Det er et velkendt trick - jeg har været ude for det selv for nogle år siden.

I mit tilfælde blev der sendt 4 rejsechecks på 500 USD hver. til mig Så jeg stod pludselig med 2000USD. Jeg vidste ikke at vedkommende ville sende et større beløb end aftalt, så jeg spekulerede lidt over det og valgte at sætte dem i banken fremfor at have dem liggende her.

Banken modtog dem, og satte beløbet ind på min konto.

Senere samme dag blev jeg kontaktet af vedkommende køber der sagde, at differencen skulle jeg blot overføre retur til en konto.
Så kunne jeg jo godt regne ud der var noget galt, men samtidig undrede det mig at banken modtog de rejsechecks da en rejsecheck jo er et værdibevis i sig selv og IKKE som alm. checks skal cleares før de kan indløses.
For at være sikker i min sag ringede jeg til Danske Bank og spurgte ang. de rejsechecks, om man nu kunne være sikker på de var ægte og det hele var i orden. Manden i den anden ende forklarede, at hvis de var indløst og beløbet var på min konto, var alt i skønneste orden.
Nå, det var sært tænkte jeg.

Jeg foretog mig intet ud over at skrive til køber, at hvis han ville have sine penge retur - og den dims han ville købe, måtte han komme og hente den selv.

En måneds tid efter fik jeg info fra banken om, at de rejsechecks jeg havde indløst var falske og beløbet ville blive tilbagetrukket. Det er jo OK for mig - MEN: pga. gebyrer og kurser mistede jeg 2.000kr på den historie!

Så det var DYRE lærepenge selvom jeg intet havde foretaget mig ud over at sætte de fire rejsechecks i banken.
Og indrømmet: jeg var rasende på Danske Banks telefonsupport, men jeg kunne jo ikke komme og klage over det en måned efter, jeg aner jo ikke hvem jeg har talt med.

Peter#6  27/06-17 00:37
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 231
Svar til #1:

Jeg blev for nogen år siden kontaktet af en engelsk skrivende person vedr. noget prof. kamera udstyr jeg havde til salg.
Jeg skulle bare sende udstyret til en adresse i Jylland og så skulle de nok overføre pengene....

NO WAY! :-D :-D :-D

Selvfølgelig sender man da bare mange tusinde kroners dyrt udstyr afsted på sit glatte ansigt inden pengene er i hus.... NOT!
Hvad får de bomuldsplukkere til at tro at man hopper på hvad som helst ?

Men, der er godt ingen grænser for kreativitet vedr. svindel kan man se rundt omkring. :-)

Mvh Henrik

Redigeret 27/06-17 00:38
Denne tråd er lukket for nye indlæg