Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
76 online brugere
3317 online annoncer
SælgesKøbes

OPDATE AF REPEATERLISTE.

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  06/06-08 23:43
OZ2LPX Boris
Indlæg: 867
Vi er 2 nye radioamatører som har besluttet at det nu er på tide at få lavet en opdatering af de mangelfulde lister som ligger rundt omkring på nettet.
OZ1PSK (Pia Smidth) er igang med at oprette en ny hjemmeside, hvor disse oplysninger bla. skal ligge i fremtiden. Vi går derfor nu igang med at indhente alle relevante oplysninger, så vi mangler jeres hjælp til at få opdateret listen, som alle så kan få glæde af i fremtiden.

Vi ønsker følgende oplysninger:

Repeaterens placering
Højde, antennetype, forstærkning
sendefrekvens
udgangseffekt
åbningstone / cttss / pl osv
Echolink / Nodenr
+ andre relevante oplysninger

Har nogen billeder af repeateren så modtages de også gerne.

Vi har på nuværende opsnuset at der for nyeligt er kommet en ny UHF repeater i Hobro på 434,675 mhz og Roldrepeateren er sat ud af drift.
Endvidere kan jeg andet steds læse at man prøvekøre en ny 23 cm repeater her i Jylland.

Vi modtager mail på: pp.auto@mail.dk - Skriv REPEATER i emnefeltet.

mvh. OZ1PSK og OZ2LPX (Pia og Boris)

#2  07/06-08 15:16
Arne Pedersen
Indlæg: 67
hej prøv at se oz7adz niels han har lavet en side med de forskellige repeater og node til echolink.
http://map.oz7adz.dk

#3  07/06-08 16:35
OZ2LPX Boris
Indlæg: 867
Svar til #2:
Hej Arne...

Ja, den kender jeg godt den side og det er netop det der er problemet.... Der findes et væld af den slags sider, men ikke en eneste af dem er opdateret. Hvis du tager omtalte side og f.eks kikker på en så oplagt og meget anvendt repeater som Randers, så viser den kun at der findes en UHF Rep, men ingen VHF... og sådan en findes der altså også.
Endnu værre er det faktisk med Yding Skovhøj som jo mig bekendt er den største Repeater i DK...den vises heller ikke med andet end UHF....
Det er netop derfor vi mener at der er et stort behov for en ny og opdateret side, hvor man kan studere de enkelte repeatere, både teknisk og billedligt.
Nu er jeg ny radioamatør og det er min faste overbevisning at der er behov for en side, som specielt overfor nye amatører i fremtiden, viser noget der er opdateret og også fortæller hvad alle forkortelserne betyder.
Tag bare sådan noget som M.ASL eller M.AGL... det kan jeg ikke google mig frem til hvad betyder. Ligesom jeg heller ikke kan google mig til hvad tonen I som betegnes COR er for en når man skal åbne Holstebro Repeateren. og J er en 7 tone ...Ja, men hvilken tone ? CCIIR eller hva ??? Og sådan kunne jeg blive ved og ved.
Jeg har skrevet en masse om de ting på EDR forum, indtil de pludselig lukkede forummet i.... om det var fordi de ikke gad mere "støj" fra en ny amatør med nye briller, tør jeg ikke sige, men tro mig.... skal vi overhovedet gøre os forhåbninger om at der kommer nye amatører til i fremtiden, så bør vi som minimum have noget opdateret stof at tilbyde dem og et let forståeligt sprog, så de kan forstå hvad vi skriver og siger til dem.

Derfor.....Hjælp os med den nye liste og hjælp derigennem jer selv og nye medlemmer i fremtiden.
Det er ikke en hjemmeside som kommer til at koste nogen en nikkel og den bliver så snart der bare er lidt stof klar til repeaterlisten, offentligtgjort så alle og enhver kan gøre brug af den eller linke til den efter for godt befindende.

mvh Boris

#4  08/06-08 11:25
OZ7ADZ, Niels

Indlæg: 150
Svar til #3:
Hej Boris.
At der er fejl på repeaterkortet er der ingen tvivl om, det er der på alle de lister som findes. At du ikke har indsendt rettelser til de fejl og mangler du finder, virker på mig en smule dobbelt moralsk, når du samtidig vil have folk til at give din de informationer som du mangler til din liste. Der findes i dag to steder hvor du kan finde næsten komplete lister. Dels på min side, og dels på OZ6PU's som jeg har udvegslet data med, og vi har sendt de rettelser som vi har fundet til hinanden.
Problemet ligger i bund og grund i at mange repeater ejer enten ikke vil hjælpe med opdateringen eller ikke ved at disse lister findes på nettet.
Sålænge at der ikke er 100% opbakning fra repeaterejer og listernes bruger så vil de aldrig blive komplete. Jeg lavde da jeg byggede repeaterkortet en mulighed for at brugerne kunne indsende rettelser til kortet hvilket mange også har gjort, og jeg derfor kan sige at det er det mest opdaterede kort pt. i OZ land.

Jeg vil ønske dig held og lykke med dit projekt, og skulle du engang få en 100% korrekt list må du da gerne sende den til mig.


73 de OZ7ADZ, Niels

----------
Vy 73 de Niels, OZ7ADZ

Redigeret 08/06-08 11:26
#5  08/06-08 11:42
OZ7ADZ, Niels

Indlæg: 150
Svar til #3:
P.S. både Randers og Yding skovhøj VHF er med på kortet, men da der ligger både en VHF og en UHF repeater på samme location, er du nød til at zoome tæt ind eller slukke 70cm laget for at de dem

73 de Niels. OZ7ADZ

----------
Vy 73 de Niels, OZ7ADZ

#6  08/06-08 23:58
OZ2LPX Boris
Indlæg: 867
Svar til #5:
Niels K....
Godt ord igen...
Grunden til at jeg ikke har indsendt rettelser af nogen art, er at jeg dels ikke har 100 % oplysninger om de repeatere jeg har fået kendskab til, bla. den i Hobro på UHF og dels troede at de lister ligesom lå hen i glemsel, eftersom opdate datoerne er noget gamle, sidst jeg så efter.

Men jeg kan da undre mig en smule om at repeaterejerne ikke intressere sig mere for at få deres antenne på kortene. Jeg kan da næppe tro at det er manglende kendskab, for der henvises da til dem alle steder synes jeg.
Men jeg kan love at så snart jeg selv ved noget mere så skal jeg gerne løbende holde jer opdateret, for den side vi vil lave er ikke nogen konkurrende side på nogen måde. Det var egentlig bare i et forsøg på at lave noget samlet, med en detaljeret beskrivelse af hver enkel repeater.

vh Boris

#7  09/06-08 07:37
OZ1LLY/Gert Poulsen

Indlæg: 365
Svar til #3:
hej Boris
Du skrev: Tag bare sådan noget som M.ASL eller M.AGL

Det betyder meter over havet og meter over jorden.

Mvh.
Gert

----------
EDR MCTC FDM DDXG

#8  09/06-08 17:06
Michael Jensen
Indlæg: 140
Svar til #7:
Hej prøv at se her

http://web.mac.com/oz6pu/div/dok_files/Repeater _liste.pdf

OZ6PU har lavet en liste der er ny og skulle være rimelig opdateret.

73 de OZ1BZJ

Michael

#9  07/09-09 15:29
J. Lau Lindhardt

Indlæg: 422
Svar til #1:
Hej Boris & Pia
Hvad blev det til med den liste/side i ville lave....??
Jeg søger f.eks oplysninger som en gal i disse timer, men kan ikke finde det jeg søger. Min gode ven - Google - viste mig dog frem til dette indlæg fra jer, men hvor finder jeg selve hjemmesiden....??

//Lau
OZ8LAU

----------
Venlig hilsen
Lau
OV2B

Proud member of DDXG

#10  07/09-09 17:51
Fredi Bauerfeld
Indlæg: 3
Svar til #8:
Not Found
http://web.mac.com/oz6pu/div/dok_files/Repeater _liste.pdf

The requested URL was not found on this server.

お探しのURLはこのサーバーでは見つかりませんでした。

L'URL que vous avez sollicitée n'a pas été trouvée sur ce serveur.

Die URL, die Sie angefordert haben, wurde nicht auf diesem Server gefunden.

:-(

#11  07/09-09 18:49
J. Lau Lindhardt

Indlæg: 422
Svar til #10:
Ja - dem er der flere af - og nogle af de link fra Google (der virker) omhandlende repeatere i Danmark er sidst opdateret i 2002.....hmmm...så idéen om en hjemmeside der nemt OG overskueligt indeholder al relevant info er virkelig en øskelig ting.
Jeg tror jeg har brugt 1 time idag for at finde lidt info om 6-meter repeatere i Danmark.....en hurtig forespørgelse på 145.750 (Svenborg VHF) gav dog strax resultat om den de har dernede.....
Herligt - en nem og meget overskuelig hjemmeside med alle repeatere på Fyn....adressen er iøvrigt http://www.oz7fyn.dk

Ja - der er da også andre hjemmesider der har oplysninger om div. repeatere - men jeg syntes ikke det er særlig smart at skulle åbne 3 PDF-filer for at få oplysningerne - det må kunne laves nemmere...men OK - oplysningerne ER tilgængelige - blot "besværlige" at bruge...

Med andre ord - Boris og Pia - se at komme igang med jeres projekt.... :-) og lad os håbe på at de rette vedkommende vil bakke op om idéen og give de fornødne oplysninger, OGSÅ når der kommer ændringer.

God fornøjelse....

//Lau
OZ8LAU

----------
Venlig hilsen
Lau
OV2B

Proud member of DDXG

#12  07/09-09 18:51
Find Benthin OZ1AFR

Indlæg: 72
Pusle er som vanligt igang med at opdatere sin hjemmeside så det tager nok et par dage...

mvh find

#13  07/09-09 19:42
Martin Mortensen
Indlæg: 133
Hej Boris

Jeg tror du er ved at opfinde den dybe tallerken en gang mere. se her: http://www.fma-teknik.dk/maps/
Ca. en gang om året bliver repeter listen opdateret, denne liste er nok det mest troværdige der findes i dette land. Mange har lavet lister gennem tiden, fint nok, men når der er gået en rum tid er de ikke det papir væred som de er skrevet på på grund af manglende opdatering.
Husk at repeterudvalget holder møde ca. en gang om året, hvor eventuelle problemer løses og diskuteres.
Du kan ved medlemsskab af EDR få meget mere information hvad der rører sig om radio gennem medlemsbladet OZ Følg denne link http://www.edr.dk/Default.aspx?ID=212

73 de OZ3MC Martin
Landsformand EDR

#14  07/09-09 19:58
Thomas
Indlæg: 15
Svar til #13:

Self. er det ikke noget værd det andre prøver at lave , man behøves ikke "sable" andre ned ,bare fordi de vil prøve noget nyt

Men det ligger jo til EDR`s regi , ene og alene vide !

Som LM for EDR burde du sgu holde snuden væk , istedet for at lave samme "dum-smarte" bemærkninger som din forrige kollega jo var ekspert i.

Så Boris bare klø på , det er rart nogen gider ofre sig for andre m UDEN det koster ;)

Redigeret 07/09-09 19:59
#15  07/09-09 23:15
Michael Sørensen - OZ7MKS
Indlæg: 32
Svar til #14:

Hej Thomas...

Prøv da lige at læse hvad der står, jeg kan da virkelig ikke se at der bliver sablet noget ned, det er en over et år gammel tråd, der åbenbart er løbet ud i sandet, så jeg ved da ikke hvem der er mest "dum-smart"...

Under alle omstændigheder har den liste der stammer direkte fra repeater-udvalget nok den bedste chance for at være opdateret...


----------
Vy 73 de OZ7MKS Michael

Redigeret 07/09-09 23:19
#16  08/09-09 09:36
OZ1DIY Paul Paulsen
Indlæg: 760
Svar til #15:
Jeg synes, at det er mudderkastning af værste grad, men selvfølgelig vil det være en fordel at listerne er opdaterede, men kunne I ikke forsøge at tale lidt sammen?
Det kunne jo være, at I hver især kan bidrage med aktuelt info og så blive enige om et eller to sites, som er brugbare?

Ellers er det et fint initativ, men hold da kæft hvor er folk dog nærtagne.

Men det er selvfølgelig MIN mening.

Med venlig hilsen

Paul
OZ1DIY

#17  08/09-09 11:33
Fredi Bauerfeld
Indlæg: 3
Svar til #13:
En gang om året,tja derefter står verden stille og der sker ikke noget
før det år er gået.

Næ'e lad nu de der har lysten prøve at lave en hjemmeside med
en god og opdatateret oversigt og ikke alle de pdf downloads.

Og jo det kræver tid men det ser ud til at der er nogen der vil tage sig den tid til det,så lad dem dog komme igang og stop så det kævlen frem og tilbage for det kommer der ikke noget godt ud af.

Jeg ønsker den nye hjemmeside god vind fremover
/fb

#18  08/09-09 14:01
Anders OZ3Z
Indlæg: 23
Svar til #13:

Hej Martin
Så vidt jeg husker er der link til http://www.fma-teknik.dk/maps/
fra http://www.edr.dk men kunne vi ikke få den flyttet over på EDR´s egen side, det er jo der sådan noget hører hjemme.

Vy 73 De OZ3Z Anders
EDR medlem nr. 20160

----------
OZ3Z

Denne tråd er lukket for nye indlæg