Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
143 online brugere
2995 online annoncer
SælgesKøbes

Brugtgrej hacket

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  14/08-08 16:26
Kim Jensen
Administrator

Indlæg: 130
Desværre blev brugtgrej hacket i nat. Det betød at brugtgej har forsøgt at inficere de computere der har besøgt siden med vira og andre ubehagelige ting. Det er vi naturligvis rigtig kede af og beklager rigtig meget. Vi har derfor set os nødsaget til at holde siden lukket det meste af i dag. Vi vil på det kraftigste anbefale at dem som har besøgt siden skanner deres computer igennem med noget antivirussoftware.

Vi vil inden for kort tid finde en ny udbyder (igen) og skifte dertil da vi ikke føler vi kan stole på sikkerheden hos vores nuværende udbyder. Derfor må man kunne forvente at brugtgrej vil være nede engang imellem mens vi skifter host og sikrer siden mod fremtidige angreb.

Vi takker mange gange for de opmærksomme brugere der har sendt os mails ang. problemet. Vi har desværre ikke haft tid endnu til at gennemgå indbakken, men det betyder ikke at vi ikke sætter pris på at I mailer og fortæller os om problemerne.

Med venlig hilsen
Brugtgrej Teamet

----------
Kim Jensen
Brugtgrej Webmaster

Redigeret 14/08-08 16:28
#2  14/08-08 17:58
Tommy (Oz4kid)

Indlæg: 467
Svar til #1:

Det må jeg sige at jeg lagde mærke til, men først efter flere timer da jeg først knoklede med at få virusset væk fra min Vista - det var en historie i sig selv da mine alm. virusscannere slet ikke kunne se den, det lykkedes dog at manuelt fjerne de inficerede filer.

Det drejer sig desværre om et ret nasty AD virus som har "morpic" egenskabe, dvs. den har evner som at kunne omdanne og genskabe sig selv som et andet program med anden checksum etc. Jeg er ikke den store expert så mere ved jeg ikke, men efter grundig læsning i mange timer kom jeg frem til at det har været et virus der har hærget sites verden over siden Februar i år, den er ret slem da den oftest ikke bliver opdaget af de alm. viruskillere. Panda og Northon er en af de få der kan se den, P-cilin, og AVG kender ikke engang
dens eksistence. Hellere ikke Trends House-Call kan finde den.

Hos mig havde den inficeret 242 filer efter besøg på Brugtgrej, men jeg fandt ikke ud af HVOR viruset kom
fra før jeg så det på min Ubuntu Linux computer (bærbar) der automatisk "anmeldte" dit site til en int- banning liste pga. det kendte virus "XP AntiVirus 2008" som er et virus der reklamerer for et virusdræber der er 100 % inefektiv og blot et pengefælde man skal holde sig langt væk fra (jeg håber seriøst på at BrugtGrejs brugere IKKE har hoppet på den reklame den selv popper op med, for så skal i skynde jer til banken og få jeres Visa kort spærrest snarest mulig!)

Sådan kan man jo også få timene til at gå, men ok - det kan ske for alle.

Held og lykke med at finde et nyt site til Brugtgrej, få en hosting der bruger Linux som server, det betyder nok at der skal MySql server til hvis i ikke bruger dette i forvejen, men kodekonverteringen er det hele værdt da vi er knapt så udsat som windows servere.


----------
Mvh
Tommy (Oz4kid)

#3  14/08-08 19:41
Kim Jensen
Administrator

Indlæg: 130
Svar til #2:
Hej Tommy :-)

Jeg er ked af du nåede at blive inficeret af de nasty vira der har været på siden. Jeg vil på det kraftigste anbefale alle brugere til at holde både Windows og antivirus opdateret på deres computere. Da jeg opdagede problemet i morges koncentrerede jeg mig mest om at få skidtet fjernet, så jeg nåede ikke at finde ud af hvilke vira der var tale om.

Hvis der er nogle der er blevet inficeret og har brug for hjælp, så hjælper jeg gerne i det omfang jeg kan. Desværre er det nok begrændset hvor meget jeg kan gøre.

Den næste hosting-løsning bliver nok Windowsbaseret. Jeg ville gerne lave en Linux-løsning, men desværre har jeg ikke så meget forstand på det, og vi har brug for at skifte host meget hurtigt, så jeg kan ikke nå at at sætte mig ind i at sætte en driftsikker Linux-server op inden skiftet. Det er muligt at holde en Windows-maskine sikker og fri for fejl hvis man ved hvad man laver. Vi bruger i forvejen MySQL, Apache og PHP som basser bedst ind i Linux-verdenen, men som også kan køre fint på Windows.

----------
Kim Jensen
Brugtgrej Webmaster

#4  14/08-08 20:26
Tommy Nikolajsen (oz1cys)

Indlæg: 195
Jeg var på brugtgrej med LINUX på min pc. Der skete ikke nogen infektion.
Du kan altså selv gøre noget for at undgå uheldige gæster på din pc.

----------
Vy 73 de oz1cys
medlem af gamle vrantne vendelboersklub:
vi støtter udbredelsen af rigtige vendsysselske grønlangkål, Ikke hakkelse, i gule pakker...
god praksis...
Tag en beslutning
læs
lær
forstå
experimenter
http://oz1cys.qrz.dk

#5  14/08-08 20:56
Martin T
Indlæg: 60
Ja jeg røg lige i fedtefadet i morges, jeg skulle lige svare på noget post i outlook, det medførte at jeg skulle loge ind på brugtgrej.dk, men allerede da jeg startede siden op, gik fanden løs. Jeg har ellers Norton som var opdateret 13/8-2008. Når men det blev hurtigt renset ud. Og så kom min største frygt, tænk nu hvis brugtgrej er nede i mange dage eller slet ikke kommer op igen...... Velkommen tilbage. I var savnet.
KH Martin

Redigeret 14/08-08 21:00
#6  14/08-08 21:57
OZ5ES, Ebbe
Indlæg: 1044
Svar til #1:
Ingen problemer her. Kører Windows 2000, og blev godt nok omdirigeret efter et par sekunder til et tilbud om at installere noget antivirus-software, men var selvfølgelig ikke så naiv at sige ja til "tilbudet" :-)
Jeg kan undre mig lidt over at både XP og Vista tilsyneladende er så nemme at få ram på ?
Mvh Ebbe


----------
Mvh Ebbe.

#7  14/08-08 22:40
Jan Falck
Indlæg: 61
Ja ja Kim, nu ved jeg da, hvordan man fjerner det skrammel fra min Vista :-)
Så helt skidt er det da ikke.
Nu ved jeg ikke hvor i har siden hosted, men læste om en hjemmeside der var hos ONE og den havde også fået tur. Men den er væk nu, og i morgen er det weekend....

Jan

#8  15/08-08 06:14
Morten Christensen
Indlæg: 374
Svar til #7:
Hej alle
Ja men det anbefales nu at alle der har været inde på brugt-grej da
det stod på tager et " tjek " med f.eks et online scan af sin PC med en
anden udbyder af antivirus software end det man bruger, jeg kørte et
med " Pandasoft " og den fandt11 stk infekt. filer som AVG slet ikke
kan se, desværre vil panda ikke fjerne dem mere, i dag vil de have betaling for det, men man kan få konstateret at der er noget galt.
Min PC virker helt normal, men jeg har ikke fået fjernet det der er galt, er der nogen der kender et godt online scan hvor man efterfølgende kan få fjernet de dårlige ting, så høre jeg meget gerne om det ?
Mvh Morten

#9  15/08-08 06:53
Peter Andersen (peel.dk)
Indlæg: 519
Jeg har ikke nogen form for antivirus software installeret og jeg er ikke blevet ramt af den virus brugtgrej.dk blev inficeret med, på trods af at jeg besøger brugtgrej.dk flere gange om dagen.
Jeg bruger Firefox + Adblock, måske har det noget at sige. Det eneste jeg sørger for er at min Windows er opdateret hele tiden og det sørger den selv for.

Så det er gået hen over hovedet på mig at der skulle ha været problemer på siden.

vh. Peter Andersen

#10  15/08-08 07:41
Morten Christensen
Indlæg: 374
Svar til #9:
Hej Peter
Ja men det kom jo også først sidst på aftenen, og du var slet ikke
i tvivl om der var noget galt, da brugt-grej slet ikke virkede, og popup
killeren kørte hele tiden, og jeg måtte slukke PC´en på kontakten,
den var helt låst og ville intet, så var det før omkring 22 tiden du var på brugt-grej så har du intet mærket til dette her.
Det var der godtnok stadig om morgenen dagen efter ind til brugt-grej
fik lukket siden helt ned.
Mvh Morten

#11  15/08-08 10:05
Benny Engstrøm
Indlæg: 636
Svar til #1:
Jeg har brugt F-Secure online scanner, og der synes ikke at have været nogen problemer siden. Om der stadig ligger "noget" på min pc ved jeg ikke.

#12  15/08-08 10:08
A
Indlæg: 131
jeg gik som vanligt ind på Brugtgrej i forgårs aftes,prøvede et par gange med de omtalte gener,så igår jeg kom hjem opførte computeren sig meget underligt,og kunne se på mit modem der var MGET aktivitet selv om jeg ikke arbejdede så jeg rykkede strømmen fra,og nu kan min computer ikke starte(Mangler DLL filer til Windows skriver den)jeg snakkede med min Computer mand som mente der ikke var sket det store,ud over der skal køres en Ghost på den,jeg ser sådan på det ,at det kunne være sket på næsten alle de sider jeg besøger,bare lidt trist det skal være sådan.

Ps
Køre vista,den næste computer jeg skal ha skal der prøves noget helt nyt(Læs ikke Windows)
VH
OZ2JPN

#13  15/08-08 12:05
Søren Petersen
Indlæg: 55
Svar til #12:
Fint nok,

men hvis BG som tidligere naevnt, ikke har expertise & ressourcer nok m.h.t. LINUX sa burde nogen af jer melde ind med support. Jeg har desvaerre4 ikke men ville meget gerne! De leverer en utrolig ydelse til os alle u.b!
Beklager min stavemaade men BB har siden genstart ikke koert DK tegnsaet

m.v.h.
Soeren
OZ1AXE

#14  15/08-08 12:05
Søren Petersen
Indlæg: 55
Svar til #12:
Fint nok,

men hvis BG som tidligere naevnt, ikke har expertise & ressourcer nok m.h.t. LINUX sa burde nogen af jer melde ind med support. Jeg har desvaerre4 ikke men ville meget gerne! De leverer en utrolig ydelse til os alle u.b!
Beklager min stavemaade men BB har siden genstart ikke koert DK tegnsaet

m.v.h.
Soeren
OZ1AXE

#15  15/08-08 18:40
Per Bekker-Madsen

Indlæg: 324
Hejsa
Ja det er svært at gardere sig nu om dage uden at det skal koste en formue.
Jeg kan kraftigt anbefale http://hostingteam.dk/ i Vejle. Jeg har brugt dem i snart 6 år, og har aldrig haft problemer, jeg har 2 hjemmesider hosted der, og servicen er UFB


73 Per OZ1EQC

#16  15/08-08 19:03
oz1ian, Leif Pindstrup

Indlæg: 1997
Svar til #15:
Hej: Er der her fredag aften stadig problemer? Efter et besøg her først på aftenen kunne jeg ikke længere sende email fra Outlook expres... og der var slået noget fra i min antivirus... den del der tjekker hjemmesider ...

#17  15/08-08 22:47
Verner Topsøe / OZ5TG
Indlæg: 69
Svar til #1:

Jeg har brugt noget der minder om 24 timer på at retablere mit system efter at have besøgt Brugtgrej på det forkerte tidspunkt. Min leverandør af antivirusprogram leverede først et filter og et reperationsprogram sent fredag, så jeg er lidt træt af situationen.

Så vidt jeg husker berettede Brugtgrej en del af torsdagen om "problemer med hjemmesideudbyderen", og IKKE at det drejede sig om et virusangreb.

Havde I dog bare skrevet det med det samme, så havde i hvert fald jeg været sparet for meget.

Jeg troede kun at det var statsinstitutioner og store erhvervsforetagender der fortiede når de blev hacket!!!!!!

Please - sker det igen, så skriv det straks, med så megen information som muligt, så at vi stakkels inficerede kan gøre det rigtige straks, uden at skulle famle rundt i blinde i lang tid før det går op for os at der er nogle der ikke har taget sikkerheden helt alvorligt.

En iøvrigt meget tilfreds bruger,

OZ5TG, Verner

#18  16/08-08 09:06
Kim Jensen
Administrator

Indlæg: 130
Svar til #17:
Hej Verner

Jeg er ked af den situation du havnede i efter at have besøgt Brugtgrej efter hakcer-angrebet.

Grunden til at vi ikke gav flere oplysninger i vores driftsbesked var at vi endnu ikke var færdige med at undersøge sagen. Vi ville gerne undersøge hvad der var sket og hvor slemt det stod til inden vi meldte noget ud.

----------
Kim Jensen
Brugtgrej Webmaster

#19  18/08-08 11:15
A
Indlæg: 131
Nu er jeg nød til og spørge hvad man så gør for og afhjælpe(Privat)da den ene bærbar og min Job computer også er med virus(Windows xp 2008)som elelrs uskyldigt begynde og scanne ens computer helt af sig selv,og finder oaser af Virus,som så kan afhjælpes ,selvfølgelig ved og købe deres produkt,og der popper alverdens reklamer op,ydremere har jeg fået et stort fint gult logo på skrivebordet??
VH
OZ2JPN

#20  18/08-08 20:11
Per Bekker-Madsen

Indlæg: 324
Svar til #19:
Brug AVG den er god, og så er den gratis. Du kan downloade den her:
http://free.avg.com/ww.download?prd=afe

73 Per OZ1EQC

#21  18/08-08 21:26
Peer Tanggaard
Indlæg: 1
Svar til #19:

Hent denne her, den er gratis og den fandt også den virus der var på brugtgrej. http://www.avast.com/eng/programs.html

Redigeret 18/08-08 21:35
#22  19/08-08 05:38
A
Indlæg: 131
Tak for svarene,jeg gik imellemtiden ind på Spywarefri.dk som havde en rigtig god løsning på problemet med 4 små programmer som skulle køre i rækkefølge.

I ved godt den var gal igen i går aftes??åbenbart samme virus

VH
OZ2JPN

#23  20/08-08 09:49
OZ1GB, Karsten
Indlæg: 2
Svar til #1: Jeg er lige blevet gjort opmærksom på de forskellige måder BG er hacked. Jeg har oplevet 2 gange, at det "fine" billede dukkede op med en ellers "velmenene" invitation til at downloade en *.exe fil.

Inficeringen finder vel kun sted, hvis man siger "ja tak" til det "fine" tilbud og _ikike_ downloader og eksekverer *.exe'filen?

Jeg gjorde det ikke!

Ud over W XP's altid opdaterede beskyttelser bruger jeg Kaspersky (og betaler for det) Den skulle vist være god til at fjerne alt, inden det kommer ind, og den gav ikke alarm.

Desværre er det efterhånden sådan, at det næsten er sværere at komme _ud_ af sin PC bare for at beskytte sig mod udefra kommende uhumskheder.

Med venlig hilsen
Karsten, OZ1GB

Redigeret 20/08-08 09:53
#24  20/08-08 19:30
Morten Christensen
Indlæg: 374
Svar til #23:
Hej
Ja Johnny har ret den var tilbage den anden aften igen, men det var under 15 min. det var galt , og så var alt normalt igen, jeg kom også
ind og " alarm klokkerne " ringede og så var det bare væk da det tydeligvis var galt igen, men det var det ikke 10 min. forinden, og så ventede jeg lidt og prøvede til igen men så var alt normalt igen, men
det er jo lidt træls hvis det bliver ved, jeg har brugt mange timer første gang på om jeg skulle have fået noget møg slæbt med hjem, men
gik hvis fri efter at have prøvet div. antivirus programmer for at være sikker, man føler altid der er noget galt med maskinen efter en sådan tur, og det er absolut ikke sjovt.
Mvh Morten

Redigeret 20/08-08 19:31
#25  20/08-08 20:29
Kim Jensen
Administrator

Indlæg: 130
Svar til #24:
Jeg kan meddele at vi har fundet en ny host. Jeg er i øjeblikket godt igang med at sætte serveren op og teste at alt virker. Vi skifter til den nye host inden for nogle dage. Så skulle alle virus-problemerne gerne forsvinde.

----------
Kim Jensen
Brugtgrej Webmaster

#26  23/08-08 17:08
Kristian Lolk Rautert
Indlæg: 1
Hvordan kan jeg se om jeg har virus ud over med en scanner. Nogle symtomer, og da der i formidags stod noget med" kontakt din udbyder for mangledende betaling. var virusen der så?

Denne tråd er lukket for nye indlæg